بازار دزفول
در این مقاله از سایت دیارموقصد داریم شما را با بازار کهنه یا بازار قدیم دزفول که یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری این شهر نیز به شمار میرود، آشنا کنیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید….
دزفول
شهر دزفول یکی از شهرهای کهن و قدیمی و اصیل ایران عزیز است. بیشینه آن به پیش از تاریخ می رسد و حدود شش هزار سال قدمت دارد و میتوان گفت از اولین سکونتگاه های انسانی است که به طور پیوسته ساکنانی در شهر دزفول زندگی می کنند.
شهر دزفول در بخش جلگه ای استان خوزستان و درساحل رود خانه دز قرار دارد .
دزفول از نظر وسعت و جمعیت دومین شهر بزرگ استان خوزستان ، بعد از مرکز استان یعنی شهر اهواز به شمار می رود.
دزفول در سال ۱۳۹۵ هجری شمسی ، سی و یکمین شهر پرجمعیت ایران بوده است.
شهر دزفول جاذبه های گردشگری فراوانی دارد؛ اما برای خرید صنایع دستی زیبا و پارچه و… می توانید به بازار کهنه یا همان بازار قدیم شهر دزفول سر بزنید و از راه رفتن و خرید کردن در آنجا لذت ببرید.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا این بازار زیبا را به شما عزیزان معرفی کنیم.
بازار <کهنه> یا بازار <قدیم>دزفول کجاست؟
بازار کهنه دزفول که با نام بازار قدیم دزفول نیز شناخته شده است،یکی از پرقدمت ترین سازه های تاریخی شهر دزفول است که حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و محل داد و ستد و تامین نیازهای عشایر ییلاقات زاگرس و قشلاق خوزستان می باشد.
در گذشته این بازار مانند یک میدان و مهمترین مرکز تجارت شهر بوده که محل داد و ستد و تامین نیازهای عشایری بوده است ؛ که به تدریج با گذشت زمان ، مبادلات جامعه گسترش پیدا کرده و نیاز به یک بازار سرپوشیده و دائم احساس شده . با ایجاد این بازار که هم اکنون جزء مکان های تاریخی است، که در گذشته بنا گشته و به دلیل وجود شغل و راسته های قدیمی با شکل خاص معماری مغازه ها و فروش برخی صنایع دستی دزفول در این بازار ، جزء دیدنی های جذاب شهر دزفول شدهو مورد استقبال همه مردم شهر و میهمانان و به ویژه گردشگران داخلی و خارجی شده است.
در بازار قدیم دزفول ۴ راسته موازی، که هر یک از آنها شامل یک صنف خاص است در حال فعالیت هستند.
با قدم زدن در راهرو های پیچ در پیچ آن میتوانید صنوف بازار را که شامل “بزازان، آهنگران، بازار خراطان ، خرده فروشان” هستند تماشا کنید.
این بازار با معماری خاص و نوع مشاغل فعال در آن ، هنوز حال و هوای تجارت های قدیمی را حفظ کرده است.
یکی از قدیمیترین بناهای حاضر در بازار دزفول “مقبره شیخ اسماعیل قصری” است که در سال ۵۵۵ خورشیدی وفات یافت ؛ اما در دوره های اخیر به طور کامل بازسازی گشته است .
همچنین از چند کاروانسرا که در کنار مسجد جامع بودند، تنها یکی دو بنای مخروبه به جای مانده است.
دزفول دارای صنایع دستی زیباییست که شما میتوانید در بازار کهنه انواع صنایع دستی همچون کپو بافی<سینی،خمره و…> قلم های خوشنویسی، گلیم بافی، ورشوسازی، نمد مالی ، طلا سازی، سجاده بافی و خراطی <شامل ظروف آشپزخانه ،قلیان های چوبی،مجسمه های زیبا، شمعدانی و…> را تهیه کنید.
ممنون که تا انتهای این مقاله با سایت دیارمو همراه بودید.
- پشتیبان 3
- تیر 17, 1402
- 200 بازدید