جاهای طبیعی گردشگری دزفول
دزفول را میتوان گفت، قلب تپنده جاذبه های گردشگری استان خوزستان.
دزفول یکی از دیدنی ترین جاهای جنوب ایران است ؛ این شهر از نظر آب و هوایی دارای تابستانی گرم و مرطوب است .
پس بهترین زمان برای گردش در دزفول اواخر زمستان و یا فصل بهار است .
جاهای دیدنی دزفول طیف وسیعی از اماکن تفریحی، بناهای تاریخی و جاذبه های طبیعی را تشکیل میدهند.
در ادامه مطلب با سایت دیارمو همراه باشید که قصد داریم جاهای طبیعی گردشگری دزفول را به شما معرفی کنیم.
دژ محمد علی خان
دژ محمدعلی خان و جادهای که به آن وصل میشود یکی از زیباترین و تماشایی ترین جاهای دیدنی در شهر دزفول است . دژ محمدعلی خان با نام ،دژ علی مردان خان ، شناخته میشود که یکی از با شکوه ترین و قدیمی ترین مکانهای طبیعی گردشگری دزفول است . این دژ دارای جویبار و آبشارهای توصیف ناپذیری می باشد ؛ دژ محمد علی خان منطقه ای پوشیده شده از گیاهان کمیاب است و در دامنه این دژ آبشار دوقلو و زیبایی وجود دارد. آبشار این دژ با ارتفاع زیادی نمای جذاب و خیره کننده ای را به وجود آورده است.
دره توبیرون
دره توبیرون یکی از شگفت انگیزترین مکان های طبیعی گردشگری شهر دزفول است .
دره توبیرون از هوای بسیار خنک و دلپذیری برخوردار است و هنگامی که قدم در مسیر دره توبیرون می گذارید، در همان ابتدا با معابرن تنگ و مارپیچی شکلی رو به رو خواهید شد و در طول مسیر تان با گذرگاههای خنکِ خوش منظره ای که دیواره آنها با درختچه های سبز و گیاهان، که در دل صخره روییده اند مزین شده است روبرو میشوید؛که دل هر گردشگری را مجذوب تماشای خود می کند و باعث می شود یک گردش ماجراجویانه داشته باشید.
دره تو بیرون به دلیل داشتن طبیعت زیبایش ، باعث می شود که تصاویر خاطره انگیزی از این مکان ثبت کنید که لذت گشت و گذار در این جاذبه طبیعی کشورمان را برای شما چندین برابر میکند.
بهترین زمان برای بازدید از این دره یِ خوش آب و هوا، فصل بهار و تابستان است؛ امیدوارم هنگام سفر به دزفول به این دره زیبا نیز برویم و این مکان نهایت لذت را ببرید.
چال کندی
چال کندی درهای تماشایی در بخشی از مسیر رودخانه دز است که در آن از تلاقی صخرههای بلند و رودخانه و فرسایش سنگها مناظری زیبا به وجود آمدهاند. این دره از زیباترین و بکرترین جاهای دیدنی دزفول به شمار میرود و در شمال دزفول و شمال شرقی اندیمشک واقع شده است. آب و هوای معتدل دره چال کندی، گردشگران زیادی را برای فرار از گرما در فصلهای گرم سال به این منطقه جذب میکند.
پیمایش دره چال کندی با پای پیاده و همراه با تجهیزات حرفهای، بسیارلذتبخش است؛ همچنین گردشگران میتوانند با استفاده از قایقهای محلی نیز از شهرهای دزفول و اندیمشک به تماشای این منطقه زیبا بروند. در طول مسیر چال کندی نیزارها و علفزارهای انبوه، توجه علاقهمندان به عکاسی را به خود جلب میکند.
قلعه شاداب
قلعه شاداب از آثار ارزشمند تاریخی و طبیعی بخش شهیون دزفول محسوب می شود. این قلعه تا اوایل دهه ۶۰ خورشیدی همچنان ساکنانی در منزل گاههای خود داشت. تاریخچه این قلعه تاریخی را به دوران ساسانی نسبت می دهند.
تماشای قلعه شاداب پامنار بخش شهیون دزفول فرصتی استثنایی برای گردشگران است. منطقه شهیون که این قلعه نیز در آن واقع شده در سال های اخیر، به منظور حفاظت بیشتر و احیای گونه های جانوری، منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.
این منطقه علاوه بر غنای زیستی بدلیل وجود دریاچه سد دز و روستاهای گردشگری پامنارو پا قلعه یکی از جاذبه های مهم گردشگری استان خوزستان است.
تفریحگاه ساحلی دز
تفریحگاه ساحلی دز که با نام علی کله نیز شناخته میشود، در قسمت جنوبی سد دز و شمال شهر دزفول قرار دارد و از مهمترین مراکز تفریحی وجاذبه های دزفول در فصول بهار و زمستان بهشمار میرود. آب زلال و فضای فرحبخش این منطقه بهخصوص در فصول گرم سال فرصتی برای شنا و استفاده از فضای آرامشبخش ساحل دز را فراهم آورده است. در فصول گرم سال و ایام نوروز گردشگران بسیاری از جاهای مختلف ایران به علی کله میآیند تا از فضای خنک و زیبای آن استفاده کنند و بسیاری، شب را نیز در چادرهای مسافرتی در کنار ساحل به صبح میرسانند.
مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول
دزفول یکی از مهمترین شهرهای خوزستان است، شهری با مردمی خونگرم و جاذبههای گردشگری کختلف. در میان جاهای دیدنی دزفول، مجتمع فرهنگی سینمایی بهنظر گزینهای عجیب میآید. اما این مجموعه با معماری خود توانسته است شهرتی جهانی کسب کند. بهدلیل برخورداری از رنگوبوی معماری ایرانی اسلامی، استفاده از آجرنماها و کاشیهای لعابی و کاربرد بادگیرهای مدرن و سقفهای گنبدی، مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول از زیباترین سازههای ایران، بعد از جنگ تحمیلی است. امروزه این مجتمع در بخشهای مختلف به شهروندان خدمات فرهنگی و هنری ارائه میدهد.
کاشفیه
در شمال شهر دزفول در کناررودخانه دز و در آنجا که بالا رود معروف است نمادهایی وجود دارد که در روزهای گرم تابستان محل تفریح و استراحت اهالی است. درمیان این غارها که در زبان دزفولی به کت معروفند غاری وجود دارد به نام کهف سه درکه سال ها پیش یکی از معروفترین عالم پروردر پناه سکوت و آرامش آن با خدای خود خلوت می کرده است. کاشف دزفولی که برای سالکان شریعتمداران این مرزوبوم نامی آشناست برای مصون ماندن از اهریمن نفس این محل را برای انجام عبادات و توسلات خویش بدرگاه ایزد منان انتخاب نموده و سا لهای زیادی را در عزلت کهف سه در به عبادت گذرانیده است.بعدها بعد از مرگ او بر فراز این غار که جسم مطهرش در آن آرمیده است اتاقی تحت عنوان کاشفیه توسط برادر پدری آن سید محمد علی عارف که از مریدان کاشف بود بنا گردید که هنوز پا برجاست و مقر خانوادگی سید محمد علی عارف است وجود باغ وسیع و دلگشایی درجوار این بقعه این محل را به مکانی به مکانی چشم نواز کرده است.