اماکن مذهبی دزفول - وجود اماکن متبرکه و مساجد فراوان و زیارتگاه های متعدد و همچنین آثار تاریخی در بافت قدیم شهر دزفول، نشان از اصالت و ریشه دار بودن این شهر است . ساکنین شهر دزفول از زمان های خیلی گذشته، مردمی شیعه مذهب و دوستدار اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده‌اند. همان گونه که گفتیم شهر دزفول دارای اماکن متبرکه و زیارتگاه و مساجد فراوان است ؛در ادامه با سایت دیارمو همراه باشید تا چندمورد از اماکن مذهبی دزفول را به شما معرفی کنیم.

اماکن مذهبی دزفول

در این مقاله با دیارمو همراه باشید تا شما را با شهر زیبای دزفول و جاذبه های دیدنی دزفول آشنا کنیم.

همچنین می توانید با مشاهده فروشگاه دیارمو از صنایع دستی دزفول دیدن کرده و بصورت اینترنتی انواع محصولات حصیری کپوبافی و سوغات دزفول رو خریداری کنید.

 

شهر دزفول یکی از قدیمی ترین و بزرگترین شهر های استان خوزستان است . پیشینه آن به پیش از تاریخ می‌رسد و حدود شش هزار سال قدمت دارد.

وجود اماکن متبرکه و مساجد فراوان و زیارتگاه های متعدد و همچنین آثار تاریخی در بافت قدیم شهر دزفول، نشان از اصالت و ریشه دار بودن این شهر است . ساکنین شهر دزفول از زمان های خیلی گذشته، مردمی شیعه مذهب و دوستدار اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده‌اند. همان گونه که گفتیم شهر دزفول دارای اماکن متبرکه و زیارتگاه و مساجد فراوان است ؛در ادامه با سایت دیارمو همراه باشید تا چندمورد از اماکن مذهبی دزفول را به شما معرفی کنیم.

بقعه امام زاده رود بند

بقعه امام زاده رودبند در دوران تیموریان ساخته شده است .

علی صفوی معروف به “سلطان علی سیاهپوش” یکی از نوادگان امام کاظم بوده که در قدیم به شهر دزفول سفر کرده .(ایشان احترام خاصی برای آقا، امام حسین (ع)، قائل بود. به همین دلیل سید سلطان علی همیشه سیاه به تن می‌کرد. در نتیجه به ایشان لقب سیاه‌پوش دادند)

مزار آن در بقعه رودبند است بنای زیبای بقعه امامزاده رودبند، نمای مشرف به رودخانه دز ، محل چشم‌نوازی برای گردشگران به وجود آورده است .

بقعه امامزاده رودبند در تپه ای به ارتفاع ۲۲ متر قرار گرفته است.

امامزاده رودبند

آستانه متبرکه سبز قبا

سید محمد بن موسی کاظم، برادر امام رضا (ع) در آستانه متبرکه سبزقبا دفن شده است . دیرینگی این بقعه به دوران تیموریان و سلجوقیان بازمی‌گردد که در دوره‌های اخیر به شکل جدیدی تغییر و توسعه یافته است ؛به گونه‌ای که بسیاری از معماری های قدیمی بنا را پوشانده است. بقعه سبزقبا به عنوان چهارمیت حرم اهل بیت عصمت در کشور ما به شمار می رود و جزء اماکن مذهبی و جاذبه های گردشگری شهر دزفول محسوب می شود. آستانه سبزقبا در خیابان امام خمینی شمالی که یکی از خیابانهای خوش مسیر پر رفت و آمد دزفول از واقع گشته است.

آستانه سبزقبا

مقبره حزقیل نبی

حزقیل نبی سومین پیامبر بعد از حضرت موسی به حساب می‌آید. حزقیل نبی پدر دانیال نبی است. آرامگاه وی در دوران هخامنشیان ساخته شده بارگاه حزقیل نبی، گنبدی آجری و چند ضلعی دارد . خوشبختانه این آرامگاه مرمت گشته و شرایط مطلوبی دارد.

آرامگاه حزقیل نبی در خیابان شریعتی کوچه گنجشکی است که این آرامگاه یک مکان مناسب برای آشنایی با تاریخ جنوب ایران است.

مقبره حزقیل نبی

بقعه متبرک علی مالک

بقعه متبرکه علی مالک بارگاه فرزندان حضرت علی(ع) با نام عقیل و ابراهیم است . هر دوی آنها در زمان خلافت عثمانی برای ترویج دین اسلام از مدینه آمدند و از طرف مردم دین جوی دزفول مورد استقبال قرار گرفتند. اما در سال ۴۰ هجری این دو جوان توسط یکی از ماموران اموی در همین مکان که بارگاه مطهرشان است، به شهادت رسیدند و مردم اجساد مطهر شان را به خاک سپردند. بقعه متبرکه علی مالک مربوط به دوره قاجار است و در بافت قدیم شهر دزفول، جنب پل قدیم، کوچه علی مالک واقع شده است.

بقعه علی مالک

بقعه سید محمود

سید محمود مشهور به سید محمید، در حدود قرن ۵ هجری در شهر دزفول وفات یافته. بقعه سید محمود مربوط به دوران پس از تاریخ اسلام است؛ این بقعه متبرک در سال ۱۳۵۰ به فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. بقعه سید محمود در سال ۱۳۵۲ ،ضریح  مطلایی به جای ضریح چوبی اش نصب گردید و شجره نامه این امامزاده جلیل القدر و روی سنگ قبر ایشان نوشته است .

هیئت زنجیرزنان سیدمحمود اولین و بزرگترین هیئت زنجیر زنی در کشور است و همه ساله در ایام محرم در این بقعه مردم مشغول به عزاداری می شوند.

بقعه سید محمود

بقعۀ محمد بن جعفر

محمد بن جعفر فرزند جعفر بن ابی طالب ملقب به جعفر طیار میباشد .او برادر زادهوداماد حضرت علی(ع) می باشد ایشان در جنگ زخمی شد و به هنگام رسیدن به دزفول شهید می شود. بقعۀ محمد بن جعفر در 6 کیلومتری شهر دزفول در کنار جادۀ کوتیون در داخل باغی بزرگ واقع است . این بقعه زیارتگاه و گردشگاه مردم دزفول و سایر شهرهای خوزستان است .

بقعه محمد بن جعفر

بقعه شاه رکن الدین

سید علی فرزند بهاءالدین معروف به  شاه رکن الدین ،عارف و زاهد قرن هشت هجری است . گروه بزرگی از سادات دزفول منتسب به وی هستند، که به آنان شاهرکنی می گویند.مقبره شاه رکن الدین در خیابان طالقانی فعلی کوچه شهید دیانتی واقع شده است .

مقبره آبی و مخروطی شعر با ۱۴ است بنای بقعه و گنبد شاه رکن الدین مربوط به دوره تیموریان است و ساختمان گلدسته ها نیز در دوره قاجاریه ساخته شده اند.

بقعه شاه رکن دین

بقعه یعقوب لیث صفاری

یعقوب لیث صفاری بنیانگذار سلسله صفاریان است که قسمت‌های وسیعی از ایران را زیر بیرق صفاریان قرار داد و توانست مرزهای ایران را به میزان چشمگیری گسترش دهد.

پیشینه بقعه یعقوب لیث صفاری به کمتر از ۴۰۰ سال پیش می‌رسد.این بنا از یک ورودی برخوردار است و سطح داخلی آرامگاه را از سطح بیرونی آن جدا می‌کند. سازه اصلی بنا خشت خام است و نقوش برجسته و ملات گچ و خاک دارد.

بقعه یعقوب لیث صفاری

آرامگاه صوفی احمد

صوفی احمد به عنوان سفیر امام رضا (ع) و مامور به امر به معروف و نهی از منکر اهالی منطقه، پای به این سرزمین گذاشته و همانجا درگذشته است. آرامگاه صوفی احمد در منطقه صوفی احمد، یکی از مناطق دیدنی طبیعی و جاذبه های گردشگری دزفول، واقع شده است.

آرامگاه صوفی احمد

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...

دلیل بازگشت وجه

مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!